Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Spoštovane dijakinje in dijaki,

obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije v petek, 18. 9. 2020, sprejela »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2«. S tem aktom se uveljavljajo novi preventivni ukrepi, ki bodo za udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa veljali od ponedeljka, 21. 9. 2020, dalje.

Določila in izjeme, ki so za našo šolo najpomembnejše (vir: »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 z dne 18. 9. 2020«):

  • Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.
  • Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza iz prejšnjega člena je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.
  • Odlok pa se ne uporablja v nekaterih posebnih primerih, med drugim tudi za dijake srednjih šol, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje. V teh primerih se glede uporabe zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza uporabljajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki so objavljena na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Na ETrŠ Brežice bomo poiskali vse razpoložljive možnosti, da bo pouk brez mask za dijake mogoč v kar najvišjem deležu. Težava je pri oddelkih, ki so številčnejši in v obstoječih učilnicah ni mogoče zagotavljati predpisane razdalje. Po naših ocenah je takšnih oddelkov šest. Omenjeni oddelki se bodo predvidoma tedensko izmenjavali v dveh naših največjih predavalnicah, kjer bo predpisano razdaljo mogoče zagotoviti.

V ponedeljek, 21. 9. 2020, vsi dijaki pridete v šolo z maskami (kot običajno v skladu z urnikom), vendar si jih v učilnici ne snamete, ampak počakate na nadaljnja navodila.

V okrožnici, ki smo jo šole prejele s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, navajajo, da se nekoliko strožji higienski ukrepi uvajajo z namenom, da bi tudi v prihodnje ohranili nizko stopnjo okuženosti, vsem udeležencem vzgojno-izobraževalnega procesa pa omogočili čim bolj nemoteno ter čim dlje trajajoče izvajanje pouka v prostorih šole, kot je predvideno v modelu B. Ko se bo splošna epidemiološka slika v državi izboljšala, bomo prešli nazaj na rahlejše higienske ukrepe, v nadaljevanju pa upamo, čim prej na »model A«. Spoštovanje tega odloka je obvezno in nujno, če želimo, da se še naprej ohrani izobraževanje po t. i. modelu B.

Mojca Tomažin, ravnateljica

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost