Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

VIZIJA PROGRAMA ERASMUS: program podpira profesionalni in osebni razvoj posameznika s področja izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa, v Evropi in širše, s čimer prispeva k trajnostnemu razvoju, delovnim mestom in koheziji ter krepitvi evropske identitete.

SIC Brežice se je v mesecu februarju 2022 prijavil na mednarodni projekt Erasmus+ KA1 – projekti mobilnosti, mednarodna praksa dijakov.

Uspešna prijava nas je razveselila, saj nam omogoča mednarodno prakso za dijake 4. letnikov iz programa predšolska vzgoja, ekonomski tehnik in zdravstvena nega.

Največji izziv nam predstavlja iskanje partnerjev v tujih državah, s pomočjo katerih poiščemo delodajalce, pri katerih bodo naši dijaki delali in pridobivali nove delovne izkušnje, jezikovne in socialne veščine v tujini. V času mednarodnega projekta bodo dijaki izboljševali kompetence na področju komunikacije v tujem jeziku, razumevanje kulturnih razlik in poglabljali razumevanje odgovornosti ter poslovno-delovne etike.

Prepričani smo, da je mednarodna delovna praksa koristna za vse udeležence mobilnosti, saj bodo dijaki nove delovne izkušnje lahko prenesli v domače okolje.

Projekt poteka od 1. 11. 2022 do 28. 2. 2024.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost